Turci investiraju u proizvodnju hrane

Bez autora
Jun 20 2012

Turska delegacija koju je sačinjavalo 14 predstavnika Asocijacije proizvođača ribe, turskog ministarstva poljoprivrede, hrane i stočarstva te BiGMEV centar za razvoj odnosa sa BiH posjetili su Unsko-sanski kanton. S turskim partnerima razgovarali su resorni ministri privrede i poljoprivrede Redžo Kurbegović i Amir Džajić. Nakon razgovora ministri su potvrdili da Vlada USK stoji na raspolaganju za svaku pomoć koja bi vodila investicijama, posebno kada je riječ o proizvodnji hrane, što je jedna od strateških odrednica razvoja. Turska delegacija dobila je sve korisne informacije, parametri su zadovoljavajući i žele što prije prijeći na konkretne korake. Turski partneri tokom boravka u Krajini obišli su općine Bosanska Krupa, Ključ i Sanski Most i razgovarali s predstavnicima lokalnih vlasti o investicijama u oblasti ribarstva.

Turci investiraju u proizvodnju hraneTurska delegacija koju je sačinjavalo 14 predstavnika Asocijacije proizvođača ribe, turskog ministarstva poljoprivrede, hrane i stočarstva te BiGMEV centar za razvoj odnosa sa BiH posjetili su Unsko-sanski kanton.

S turskim partnerima razgovarali su resorni ministri privrede i poljoprivrede Redžo Kurbegović i Amir Džajić.

Nakon razgovora ministri su potvrdili da Vlada USK stoji na raspolaganju za svaku pomoć koja bi vodila investicijama, posebno kada je riječ o proizvodnji hrane, što je jedna od strateških odrednica razvoja.

- Dobili smo sve korisne informacije, parametri su zadovoljavajući i želimo što prije prijeći na konkretne korake - kazao je Faruk Džoškun (Coskun), predsjednik Asocijacije proizvođača ribe.

Posjeta općinama

Turski partneri tokom boravka u Krajini obišli su općine Bosanska Krupa, Ključ i Sanski Most i razgovarali s predstavnicima lokalnih vlasti o investicijama u oblasti ribarstva.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik